E-sigarettide turgu ootab suurpuhastus (1)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100ml pudelis e-sigareti täitevedelikke tuleva aasta maist enam müügiletil olla ei tohi. Müügipakendid ei tohi olla suuremad kui 10ml.
100ml pudelis e-sigareti täitevedelikke tuleva aasta maist enam müügiletil olla ei tohi. Müügipakendid ei tohi olla suuremad kui 10ml. Foto: Maksu- ja tolliamet

Samal ajal kui suitsupakke «ehivad» kolepildid, valitseb e-sigaretiturul mõnus vabadus. Massiivne internetikaubandus, peened piibud ning energiajoogi- ja koolamaitselised vedelikud – e-sigarettidest on saanud elustiiliäri, mille tagantjärele kontrolli alla saamine kujuneb keeruliseks.

20. novembriks pidid kõik e-sigarettide müüjad esitama terviseametile aruande müüdava kraami, sealhulgas täitevedelike koostise kohta. Seda infot koguvad kõik liikmesriigid Euroopa Liidu ühisesse andmebaasi. Möödunud nädala seisuga oli terviseamet saanud infot 7455 toote ning 66 ettevõtte kohta, kes Eestimaal e-suitsuga äri teevad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles