Haapsalu põlenguohvrid vajavad psühholoogilist abi üha enam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahjus kannatada saanud Haapsalu lastekodu.
Tulekahjus kannatada saanud Haapsalu lastekodu. Foto: Mihkel Maripuu

Haapsalu lastekodu põlengus kannatanud inimesed vajavad aina rohkem psühholoogilist abi, ütles Lääne maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus Kuku raadiole antud intervjuus.

Lõhmuse sõnul hakkab nüüd pääsenutele, lastekodu töötajatele ja hukkunute omastele kohale jõudma, mis juhtus ja seetõttu on vajadus psühholoogilise abi järele suur. Ta lisas, et nüüd on tegutsemist jäänud vähemaks ja inimesed on saanud olla omaette, iga päevaga on tulnud juurde inimesi, kes vajavad nõustamist ja psühholoogilist abi.

Lastele on kõik igapäevaseks eluks vajalik tagatud ja endine elurütm on taastumas, laupäeval toimus tules hukkunud sõpradega hüvastijätmine.

Materiaalset abi on pakutud palju ja üle maailma. Ühendust on võtnud Soomes, Rootsis, Leedus, Saksamaal ja USAs elavad inimesed. Lõhmus rääkis, et asjade paigutamise ja ladustamisega on praegu ka veidi probleeme. Hetkel on kokku lepitud, et abistajatelt võetakse kontaktid ja kui leitakse uusi ladustamise kohti, siis antakse sellest teada.

Lähipäevil kutsutakse kokku koosolek, kus arutatakse, mis saab lastekodu taastamisest edasi.

Möödunud pühapäeval toimunud Haapsalu lastekodu põlengus hukkus 8 last ja 2 täiskasvanud hoolealust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles