Alaealine nooruk jääb tapmiskatse pärast veel kuuks ajaks trellide taha

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussitaja. Pilt on illustratiivne.
Pussitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kohus mõistis Järvamaal kaaslast pussitanud alaealise noormehe tapmiskatses süüdi ja määras talle kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb reaalset ära kanda veel üks kuu. 

Septembri lõpus tekkis Järvamaal Väätsa vallas ühes korteris vaidlus, mille käigus lõi alaealine noormees kaaslast noaga kõri piirkonda. Ründamise hetkel oli nooruk purjus. 

Süüdistaja leidis, et ründaja pidi olema teadlik tagajärgedest, mis võivad tekkida, kui teist inimest noaga lüüa ja esitas seega noormehele süüdistuse tapmiskatses.

Pärnu maakohus mõistiski nooruki eile süüdi, määrates talle karistuseks viis aastat vangistust. Lühimenetluse tõttu vähendati karistust kolmandiku võrra, seega sai noormees karistuseks kolm aastat ja neli kuud vangistust. Sellest tuli tal reaalselt ära kanda 3 kuud ja 20 päeva, ent kuna karistusaja hulka arvati ka eelvangistuses viibitud aeg, peab ta veel trellide taga olema 30 päeva.

Ülejäänud osa vangistusest ehk kolm aastat ja kümme päeva jäetakse tingimisi täitmisele pööramata, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab käitumiskontrolli kontrollnõudeid.

Samuti kohustas kohus teda katseajal mitte tarvitama alkoholi ja osalema sotsiaalprogrammis.

Tallinna ringkonnakohtule võib 15 päeva jooksul esitada apellatsioonkaebuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles