Herkel peab Krištafovitši käitumist väga ebameeldivaks (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on erakonda niinimetatud katuserahade pärast kritiseerinud Jevgeni Krištafovitši käitumine ebameeldiv, kuid tema võimalikku parteist väljaheitmist ei soostunud Herkel praegu kommenteerima.

«See on teema, mida erakonna esimees ei kommenteeri enne, kui see jõuab faasi, kui on vaja otsus teha,» ütles Herkel Postimehele.

Ta lisas, et praegu ei ole erakonna juhatusele Krištafovitši tegevuse kohta ühtegi avaldust laekunud.

«See, mida Krištafovitš teeb, on kahtlemata ebameeldiv, aga rohkem ma selle teema kohta praegu midagi ei ütle,» lausus Herkel.

Krištafovitš: Vabaerakond on ühekordne ja lühiajaline projekt

Jevgeni Krištafovitš märkis teisipäeval niinimetatud katuserahade jagamist kommenteerides, et «Vabaerakond jälle üllatab».

«Aastal 2015, kui paha Reformierakond näitas meie fraktsioonile keskmist sõrme katuseraha jagamisel, otsustas Vabaerakonna isamaa-tiib teha nägu, et ei tahagi seda raha ehk mängida püha süütust üheksandal raseduskuul,» kirjutas ta Facebookis.

«Aasta on möödas, toetusprotsent on 10 punkti võrra madalam, Reformierakond enam ei sega ja ennäe imet: seesama Ammas juba nõuab Vabaerakonnale rohkem katuseraha oma sõpradele jagamiseks ning pahandab kesikutega, et uue koalitsiooniga ainult tühja 300 tuhat pappi saab,» jätkas ta.

«Eetika, põhimõttekindlus ja väärikus on lohhidele - Vabaerakond on ühekordne ja lühiajaline projekt ning meil pole sellisteks rumalusteks lihtsalt aega,» lisas Krištafovitš.

Talvik: Krištafovitš levitab laimu ja lekitab Vabaerakonna siseinfot

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni liige Artur Talvik ütles Krištafovitši väljaütlemisi kommenteerides, et mitmed erakonna liikmed on tema käitumisest tõsiselt ärritatud.

Krištafovitš kirjutas kolmapäeval sotsiaalmeedias, et Artur Talvik nõuab katuserajade kritiseerimise pärast tema erakonnast väljaarvamist. «Aga juriidiline probleem seisneb selles, et kuna ta ise pole erakonna liige, siis ei saa seda algatada,» lisas ta.

Talvik nentis samuti, et ei saa nõuda Krištafovitši väljaarvamist. «Aga eeldan, et kui liikmed juhatuse poole pöörduvad selles asjus, siis juhatus seda ka vastavalt kehtivale korrale menetleb ja otsuse langetab.»

Talvik rääkis, et mitmed Vabaerakonna liikmed on tõsiselt ärritunud, sest Krištafovitš laimab erakonna liikmeid ja levitab valeinformatsiooni erakonna tegevuse kohta.

«Olen kuulnud sellist juttu, et ta lekitab teadlikult konfidentsiaalset infot ehk erakonna siseinfot meediale, et tekitada endale kajastusi,» sõnas Talvik. «Tunda on, et tema tegevuse taga on isiklik kibestumus ja soov saada erakonna hea nime arvelt poliitilisi boonuseid.»

Krištafovitš levitas Talviku sõnul n-ö katuserahade puhul laimu, et Vabaerakonna saadikud rahastavad oma sõpru ja käituvad korruptiivselt. «See on otsene vale ja eetiline hinnang sellele saab olema ainult sügavalt hukkamõistev.»

Talvik ütles, et Vabaerakond on kogu aeg rääkinud, et n-ö katuseraha jagamine on üles ehitatud valedele alustele ning kui üldse, siis riigikogu liikmed peavad saama õiguse otsustada selle raha kasutamise üle võrdsetel alustel ning välistada tuleb olukordi, kus saadik ostab endale hääli.

Talviku sõnul käitub Krištafovitš kõikide Vabaerakonna seisukohtade suhtes täpselt samamoodi, pole vahet, mida erakond teeb. «Sedasi käituvad ainult sihikindlad provokaatorid,» sõnas Talvik. «Oma käekirjalt tuletab ta meelde Vabaerakonnast välja heidetud Georg Kirsbergi, kes jälitas mustanahalisi tudengeid ja levitas rassistlikke vihasõnumeid.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles