Vähipüük ja salaküttimine võib meestele maksma minna ligi 5000 eurot

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähk.
Vähk. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Saaremaal ootab kohtutee ebaseaduslikult vähke püüdnud ja rebaseid ning metssigu küttinud kahte meest, keda ähvardab tuhandetesse eurodesse ulatuv kahjunõue, kirjutab Saarte Hääl.

Üks tsiviilhagi on esitatud Olavi vastu, kes püüdis kahe aasta eest 11. septembril Leisi vallas Pöitse külas Punapea jõest ja Pöitse kraavist 55 jõevähki ajal, mil püügihooaeg oli läbi, ja tekitas keskkonnale kahju 2750 euro ulatuses. Seaduse järgi on vähipüük lubatud 1. augustist 31. augustini.

Keskkonnainspektsioon tegi 19. märtsil 2015 Olavi Pihlile ettepaneku kahju vabatahtlikult hüvitada, kuid seda võimalust Pihl kasutanud ei ole.

Teine võlgnik Rainer sattus keskkonnainspektsiooni musta nimekirja tänavu jaanuaris Mustjala jahipiirkonnas viie metssea ja kahe rebase küttimise eest, omamata selleks kehtivat jahipidamisõigust. Lisaks oli Raineril tasumata jahipidamisõiguse tasu ning keskkonnale tekitatud kahju summas 2060 eurot vabatahtliku tasumise vastu ei ole ta huvi üles näidatud.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer ütles, et kõigepealt antakse inimestele võimalus trahv heaga ära maksta ja seda varianti enamjaolt ka eelistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles