Riik annab pagulaste majutamiseks Põlva kogudusele 12 416 eurot (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahatähed
Rahatähed Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaalministeerium annab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Põlva Püha Neitsi Maarja kogudusele 12 416 eurot pagulaste majutamiseks mõeldud eluruumide remondiks.

Koguduse 6. detsembri taotluse alusel välja antud käskkirjaga saab kogudus raha rahvusvahelise kaitse saajate majutamise eesmärgil eluruumide remonttöödeks ja kohandamiseks ning valmistatakse ette eraldise kasutamise leping.

Esimese Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskiriku kogudusena hakkas pagulasperele eluaset ning tuge Eestis kohanemisel pakkuma tänavu oktoobris luteri kiriku Risti kogudus Harjumaal.

Möödunud aasta suvel pöördus riik Eesti kirikute poole palvega kaaluda võimalust majutada saabuvaid peresid kogudustesse ning Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kirikuvalitsus edastas palve kogudustele.

Riik eraldas Risti kogudusele eluruumide remondiks raha ning lisaks kogus ruumide korrastamiseks annetusi ka kogudus. Koguduse panuseks oli umbes 5000 eurot.

Detsembris küsis Padise vald, kuhu Harju-Risti kuulub, riigilt toimetulekutoetusteks raha juurde. Puudujäänud summast moodustab üle veerandi toimetulekutoetus, mida vald maksab pagulasperele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles