Riigikogu pidas aastaga 120 istungit ja võttis vastu 127 õigusakti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu korralised istungid lõpetas neljapäeval jõuluvana külaskäik.
Riigikogu korralised istungid lõpetas neljapäeval jõuluvana külaskäik. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval tänavused korralised istungid lõpetanud ja täna veel ka erakorraliseks istungjärguks kogunenud riigikogu pidas aastaga kokku 120 istungit ja võttis vastu 127 õigusakti.

Riigikogu pressiteenistuse teatel võttis riigikogu aasta esimesel poolel vastu 69 ja teisel poolel 58 seadust, otsust ja avaldust. Neist kaks seadust – tuleva aasta riigieelarve ja palju eriarvamusi tekitanud maksupaketi – ning ühe otsuse võttis riigikogu vastu tänasel erakorralisel istungjärgul.

Kokku on eelmise aasta märtsis valitud parlamendikoosseis vastu võtnud 148 seadust, 69 otsust ja kaks avaldust. 219 õigusaktist pea 70 protsenti ehk 152 on algatanud valitsus.

Komisjonidest on suurim koormus langenud põhiseadus- ja rahanduskomisjonile, mis on juhtinud vastavalt 37 ja 34 eelnõu menetlemist. Euroopa Liidu asjade komisjon ja maaelukomisjon on olnud aga vaid vastavalt ühe ja viie vastuvõtmiseni jõudnud eelnõu juhtivkomisjoniks.

Välislähetustes on sel aastal käinud 101 saadikust 60. Neist kõige enam on lähetustes viibinud Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv endine riigikaitsekomisjoni esimees, valitsuse vahetuse järel väliskomisjoni juhiks saanud Marko Mihkelson ning riigikaitsekomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni kuuluv sotsiaaldemokraat Marianne Mikko, kes on mõlemad tööasjus välismaal olnud 66 päeva.

Valitsuse vahetuseni Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtinud reformierakondlane Kalle Palling on välislähetustes olnud 58 ning sama komisjoni aseesimees, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Jaak Madison 57 päeva. Kokku on riigikogu liikmed viibinud sel aastal 272 lähetuses 1027 päeva.

Uuel aastal alustab riigikogu korralisi istungeid 9. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles