Parlamendi korruptsioonivastane komisjon sai uue aseesimehe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Ott
Anneli Ott Foto: Erakogu

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon valis parlamendi kapo-komisjoni juhiks saanud Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Raivo Aegi asemel oma uueks aseesimeheks keskerakondlase Anneli Oti.

Komisjoni esimehena jätkab Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Artur Talvik, kes on komisjoni juhtinud alates eelmise aasta maist. Lisaks Talvikule ja Otile kuuluvad erikomisjoni sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi, IRLi kuuluv Kalle Muuli, reformierakondlane Ants Laaneots ja Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Mart Helme.

Komisjoni ülesanne on jälgida, et Eesti riigi seadustes sätestatud korruptsioonivastaseid meetmeid ka tegelikult rakendataks. Komisjon arutab ja hindab ametiisikute võimalikke korruptsioonijuhtumeid, jälgib riigikogu liikmete tegevuspiirangutest kinnipidamist ja kontrollib huvide deklaratsioone. Kord aastas esitab erikomisjon riigikogule oma tegevusest ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles