Veebis alaealisi seksuaalpartnerteid otsinud mees sai karistada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Sille Annuk

Harju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega meest, kes otsis veebiavarustes alaealisi seksuaalpartnereid, kuid sattus kuritegu matkiva politseitöötaja peale.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi ahvatles 57-aastane Olev tänavu 18. aprillist kuni 11. maini iha.ee internetikeskkonnas seksuaalselt tüdrukut, keda ta arvas olevat 13-aastane. Samuti sai ta süüdistuse selles, et tegi samale suhtluspartnerile ettepaneku temaga raha eest seksuaalvahekorda astuda. Selleks leppis Olev tüdrukuga kokku ka kohtumise.

Kokkulepitud kohta jõudes pidasid politseiametnikud Olevi kinni. Tema kuriteod jäid katse staadiumisse, kuna tüdruk, keda ta pidas 13- aastaseks Jekaterinaks, oli tegelikult jälitustoimingu raames tegutsenud politseiametnik.

Esmaspäeval mõistis Harju maakohus Olevi seksuaalkuritegudes süüdi ja määras talle üheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Ühtlasi peab mees läbima sotsiaalprogrammi ja ei tohi suhelda katseajal alla 14-aastaste lastega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles