Alaveski loomapark pole leidnud kolmele karule lähiriikides uut kodu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karud Alaveski loomapargis.
Karud Alaveski loomapargis. Foto: Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Võrumaal asuv Alaveski loomapark pole pea aasta jooksul leidnud kolmele noorkarule lähiriikides uut elupaika.

«Läbirääkimisi on peetud nii Venemaal, Poolas, Leedus kui ka Lätis asuvate loomaparkidega, aga kindlat kohta neile leitud ei ole,» ütles esmaspäeval BNS-ile Eesti Loomakaitse Liidu jurist Piret Tees.

Alaveski loomapark otsustas umbes aasta tagasi kolmest karupojast loobuda, sest polnud võimeline ehitama karude aedikut veterinaar- ja toiduameti nõuetele vastavaks.

«Poola on nüüdseks vastanud, et ei võta karupoegi,» sõnas Tees. «Venemaa loomapark väga tahaks, aga neil puudub võimalus paigutada nad riiki viimisel kolmeks kuuks karantiini, sest selline nõue on Euroopa Liidust Venemaale viidavate loomade osas.»

Leedu loomapark oli Teesi sõnul Alavere karudest ka väga huvitatud, kuid tulenevalt Eesti ja Leedu keskkonnaministeeriumide vahelistest erimeelsustest ja tõlgendamisega seonduvatest vaidlustest karudele väljastatavate sertifikaatide osas, ei julge Leedu loomapark kohtuvaidluse hirmus hetkel karupoegi vastu võtta. 

«Läti loomapark oli veel sügisel väga huvitatud ja kinnitas, et võtab karud, kuid hetkel kõnedele ja e-kirjadele ei vasta,» sõnas Tees ja lisas, et seega on karude saatus endiselt lahtine ning neile uue koha leidmine bürokraatia tõttu raskendatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles