Ekspert: ajakirjanike huvide konflikti probleem süveneb

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalehed.
Eesti ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Ajakirjaniku huvide konflikt muutub üha suuremaks probleemiks, sest vähenenud sissetulekute tõttu otsitakse lisatulu, samuti on sulemeestel väikeses Eestis tihti raske olla objektiivne, ütles Tartu ülikooli meediauuringute lektor Ragne Kõuts-Klemm.

Ta rääkis rahvusringhäälingu raadiouudistele, et praegu on ajakirjanike huvide konflikt suurem kui veel mõni aasta tagasi, vahendas ERR Uudised.

Kuna meediafirmade rahaline seis ei ole kiita, ja ajakirjanike töö on sageli alamakstud, otsivad sulemehed n-ö kõrvalt teenimise võimalusi; kui ajakirjanik kirjutab raha eest pressiteate või reklaamiteksti, kas see võimaldab tal olla hiljem objektiivne ja tasakaalustatud, küsis Kõuts-Klemm.

Selliste konfliktide hulka liigitas ekspert ka teleajakirjanike osalemise moderaatorina erinevatel üritustel.

Ekspert selgitas, et tihti tekib konflikt sellest, et allikas on ajakirjaniku hea tuttav, ka niisugustel puhkudel on tasakaalustatud lugu raske teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles