Soomes algab kohus Eestist amfetamiini smugeldanud mehe üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakid
Amfetamiinipakid Foto: Poliisi.fi

Soome politsei ja toll lõpetasid Eestist suure koguse amfetamiini smugeldamise organiseerimises süüdistatava mehe kriminaalasja eeluurimise ja Tampere prokuratuur saadab kriminaalasja lähiajal kohtusse, teatas STT.

Kahtlustuse järgi organiseeris Pirkanmaalt pärit mees suurte koguste amfetamiini Eestist Soome toimetamist ning selle levitamises Soomes. Kriminaalpolitsei kahtlustuse järgi levitas mees narkodiilerite võrgustiku kaudu amfetamiini Helsingi, Pohjanmaa, Turu, Olulu ja Rovaniemi piirkonnas.

Politsei andmetel organiseeris mees mitme kilo amfetamiini Eestist Soome toimetamist, kuid täpset uimastikogust politsei ei avalikustanud. Kahtlustuse järgi toimetas jõuk Eestist Soome kõrge puhtusastmega amfetamiini, mille kurjategijad enne Soomes müümist erinevate ainetega segades lahjendasid.

Politsei sai kurjategijatele jälile kaks aastat tagasi Rovaniemis. Uurimise käigus tuvastasid politsei ja toll suurt osa Soomest hõlmava uimastivõrgustiku. Kohus võttis süüasja uurimise käigus vahi alla ligi 20 inimest.

Osa narkokaubandusega seotud inimesi on juba eraldi kriminaalasjade raames Oulus ja Rovaniemis kohtu ette saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles