Savisaare toetajad loovad valimisliidu «Põliskeskerakondlased» (9)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru ettevõtja Jüri Luik.
Võru ettevõtja Jüri Luik. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Järgmistel kohalikel valimistel tuleval aastal kandideerivad keskerakondlased Võru linnavolikogusse tõenäoliselt kahes nimekirjas, neist üks on parteinimistu ja teine veel loodav valimisliit «Põliskeskerakondlased».

Nõndanimetatud savisaarlaste valimisliidu loomises lepiti selle eestvedajaks saanud Võru ettevõtja Jüri Luige sõnul kokku nädalavahetusel toimunud Keskerakonna Tartumaa piirkonna jõulupeol, kirjutab Lõunaeestlane.

«Võrus tuleb välja valimisliit «Põliskeskerakondlased» ja see hõlmab just seda gruppi, kes on hallipassiinimesed ja kõik need, kes tahaksid Keskerakonda algupäraselt,» selgitas parteitu Luik Lõunaeestlasele.

Savisaarlasi koondava valimisliidu loomise teine initsiaator on Keskerakonna liige Jüri Pallo, kes ütles, et valimisliit koondaks eeskätt parteisiseseid Edgar Savisaare toetajaid, samuti Keskerakonna valijaid, kes pole erakonnas toimunud muutustega leppinud.

Luik lisas, et nimes kasutatakse sõna, mis viitab keskerakondlastele, mitte konkreetselt Keskerakonnale, seega pole ka «Põliskeskerakondlaste» nimes midagi valesti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles