Sulailm toob kaasa jäälemineku piirangu

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasadam, habras jää.
Kalasadam, habras jää. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Alates 21. detsembrist keelatakse ootamatult hapraks muutunud jääkatte tõttu liikumine Pihkva ja Lämmijärve jääl.

Saabunud plusskraadid ning sagedased vihmasajud on muutnud Pihkva ja Lämmijärve jää ohtlikult õhukeseks, mis inimest enam kanda ei suuda, teatas Lõuna prefektuur.

Sellest tulenevalt on alates 21.detsembrist keelatud minna Pihkva ja Lämmijärve jääle kuniks jääkate on taas piisavalt tugev.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits soovitab inimestel keeldu tõsiselt võtta. «Viimased päevad on ilmekalt tõestanud, kuidas temperatuuri kõikudes miinusest plussi võivad jääolud väga kiiresti ohutust ohtlikuks muutuda. Lisaks prognoositakse eesolevaks nädalalõpuks plusskraade, vihmasadu ning tugevat tuult, mis lõhub tõenäoliselt väga kiiresti järvelt ka viimase järelejäänud jääkihi,»  kirjeldas ta.

«Paksem jää tekib järvele alles pärast mitmenädalast külma ilma, mistõttu tuleb kalastushuvilistel nüüd järvejääle naasmisega pisut kannatust varuda. Anname koheselt märku, kui ilmaolud taas jääleminekut võimaldavad. Loodame, et kalamehed mõistavad, et nõrgale ning auklikule jääle minnes pannakse ohtu nii enda kui ka jääst läbi vajudes kõigi appitõtanute ohutus ja keegi seda riski võtma ei hakka,» lisas Ernits.

Piirivalvurid paigaldavad enamlevinud järvelemineku kohtadesse ja sadamatesse järve jääle minemist keelavad hoiatussildid. Kui jääolud paranevad, viiakse jooksvalt sisse vastavad muudatused piirangu leevendamiseks ja jäälemineku lubamiseks.

Endiselt on keelatud väljuda Peipsi järve jäätunud või jäätuvatele osadele kuni vastavasisulise otsuse muutmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles