Anvelt: politsei on küll nähtavamal, aga terroriohu taset Eestis ei tõsteta (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt
Siseminister Andres Anvelt Foto: Eero Vabamägi

Siseminister Andres Anvelt ütles stuudiointervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et teisipäeva hommikul toimunud eriteenistuste ja politseijuhtide välkkoosolekul otsustati Tallinna ja kogu Eesti terroriohu taset mitte tõsta.

«Küll aga jõudsime selleni, et linnapildis tuleb olla rohkem nähtavamal,» rääkis Anvelt, kelle sõnul kasutatakse ära ka võimalusi videokontrollimiseks, sest näiteks vanalinn on kaameratega hästi kaetud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Videokontrolli abil on meil võimalik hinnata, kui tekivad liiklusanomaaliad, mis võivad viidata ohule,» selgitas siseminister.

Anvelt ütles, et tegelikult oli hoiatusi kuulda juba mõni kuu tagasi, et jõulupühade ajal võivad Euroopas toimuda terrorirünnakud rahvarohketes kohtades. «Pigem oodati seda Strasbourgis, mitte Berliinis. See näitabki, et terrorirünnakute eest ei ole kaitstud üksi Euroopa linn.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles