Piraadid võtsid pantvangi taani lapsed

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid kaaperdasid India ookeanis väikelaeva ning võtsid pantvangi kolm pardal viibinud taanlasest alaealist, nende kaks vanemat ja kaks meeskonnaliiget.

Taani välisministeeriumi ametnike kinnitusel on lapsed vanuses 12-16 eluaastat. Pantvangi võeti ka neli täisealist Taani kodanikku, vahendas BBC.

«On talumatu mõelda, et sellega on seotud lapsed ja ma saan ainult piraatide tegevuse teravalt hukka mõista,» kommenteeris Taani välisminister Lene Espersen, lubades teha kõik pantvangide vabastamiseks.

Taani välisministeeriumi kinnitusel leidis rünnak aset juba 24. veebruaril ning väidetavalt suundusid piraadid seejärel Somaalia ranniku suunas. Neljapäeval saadi laevalt aga hädaabikutsung, mis kinnitas, et laev on langenud piraatide saagiks.

Samas pole ministeerium avaldanud juhtunu täpsemaid asjaolusid, viidates, et see võib seada ohtu pantvangide elu.

Praegu on piraatide käes vähemalt 31 välismaist alust 688 meeskonnaliikmega.

Piraatide tegevust ohjeldavad Somaalia rannikuvetes, Aafrika idarannikul ja India ookeanil patrullivad euroliidu liikmesmaade ja paljude teiste riikide sõjalaevad, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine.

Täpsustatud 1. märtsil kell 10.46 varasemat pantvangide arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles