Fotod: talvepealinnaks sai taas Otepää

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn andis Otepääle linna keskväljakul peetud tseremoonial 19. korda üle talvepealinna tunnistuse ja võimusaua, mis siiani oli sügispealinna Narva valduses. Õhtul pidas astroloog Igor Mang tseremoonia käigus ka riituse, et saabuks ikka lumine talv.

Talvepealinna võimusaua võttis sügispealinnalt Narvalt vastu ja andis talvepealinnale edasi Tallinna esindanud Raepressi juhataja Alar Rästa, kes luges ette ka pealinna linnapea vastava tunnistuse. 

Tunnistusega kinnitas Tallinna linn, et on nõus andma talvepealinna tiitli alates astronoomilise talve algusest 21. detsembril kella 14.04-st kuni kevade astronoomilise alguseni 20. märtsil kell 12.29 Otepääle.

Tunnistuse järgi kohustub Otepää hoidma talvepealinna au kõrgel, võõrustama väärikalt linna külalisi ja puhkajaid, säilitama Eesti lumevarusid ja korraldama maailmatasemel suusavõistlusi.

Otepää on tänavu tähistanud mitmeid juubeleid, muu seas täitus 900 aastat Otepää esmamainimisest, 80 aastat linnaks saamisest ja 20 aastat talvepealinnaks olemisest.

Kevadpealinna tiitel antakse Türile üle tuleva aasta 20. märtsil.

Mang pidas riituse

Talvepealinnale tiitli üleandmise tseremoonial osales ka astroloog Igor Mang, kes pidas kell 16.30 Otepääl kultuurikeskuse juures asuvas pargis riituse, et tuleks ikka lund ja saabuks lumine talv.

Riitus Otepääl. Foto:
Riitus Otepääl. Foto: Foto: Monika Otrokova
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles