Teet Hanschmidt: kui sõnad võiksid tappa, küll oleks palju laipu! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Hanschmidt Türi kirikus, sooja 11 kraadi: «Olen ikka nalja visanud, et oleks hea, kui keegi me kiriku ära ostaks. Mul oleks hulga lihtsam.»
Teet Hanschmidt Türi kirikus, sooja 11 kraadi: «Olen ikka nalja visanud, et oleks hea, kui keegi me kiriku ära ostaks. Mul oleks hulga lihtsam.» Foto: Margus Ansu

Kolm ja rohkem kümnendit tagasi mängis ta Draamateatris ja Rakvere teatris. Siis, ühel hommikul, muutus ühtäkki kõik. Türi kirikuõpetaja ja Järva praostkonna praost räägib esimest korda üksikasjalikult, mis juhtus, et ta otsustas loobuda näitlejatööst ja keerata elus sootuks uue lehekülje.

Need, kes mäletavad seitsmekümnendate lõppu, mäletavad Teet Hanschmidti kindlasti teleekraanilt. Kahes legendaarses telelavastuses, «Kuidas kuningas kuu peale kippus» ja «Kardemoni linna rahvas ja röövlid», oli tal tähelepanuväärne osa: sepp ja Jonatan.

Aga edasi on juba raskem temaga seoses midagi mäletada. Sest Hanschmidt taandus teleekraanilt ja lahkus teatrilavalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles