Viljandi folgi tänavused esinejad külvavad haaravaid rütme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika festival
Pärimusmuusika festival Foto: Raigo Pajula

Eesti Pärimusmuusika Keskus avalikustas lõviosa tänavuse Viljandi pärimusmuusika festivali esinejatest.

Viljandi folk leiab tänavu aset 19. korda ning kannab pealkirja «Rütm ja pulss!». Festivali programmipealik Tarmo Noormaa sõnul jagub eksootilisi ja haaravaid rütme tänavusse programmi kuhjaga.

Üleilmselt tuntud esinejatest nimetas ta Trilok Gurtut – Kašmiirist pärit löökpillimängijat ja heliloojat. Ta oli üks esimesi india muusikuid, kes suutis 1970. aastatel läänemaailmas läbi lüüa oskusega põimida oma kodumaa muusikat jazzi ja world fusioniga. Trilok Gurtu sooloesinemised on tunnustust pälvinud vaatemängulisuse eest, mis inspireerib ja avardab publiku arusaama trummimängust ning rütmimaailmast.

Lisaks on suvisesse Viljandisse tulemas rootsi pärimusmuusika pioneeriks ja legendiks tituleeritud ansambel Hedningarna, kes segas esimesena maailmas elektrooniliste ja akustiliste vahenditega skandinaavia pärimust ja rokki. Hedningarna on toonud pärimuse tänapäeva klubidesse ja staadionilavadele ning figureerinud pikalt ka poppmuusika edetabelites. «Modernse helikeele kujundamisel on see ansambel olnud eeskujuks väga paljudele,» lisas Tarmo Noormaa.

Väljastpoolt Eestit oodatakse festivalile veel Snaarmaarwaari Belgiast, Saeid Shanbehzadeh’d Iraanist, Chveneburebi Gruusiast, Oreka Tx’i Baskimaalt, Reveillonsi Quebecist, Cissokho Systemit Senegalist, Aulit Lätist ning Sergei Starostini pereansamblit Venemaalt.

Eesti esinejatest astuvad publiku ette Abrahams Café, Legshaker, Nikns Suns, Triskele, VEM, Vägilased, Untsakad, RO:TORO, Zetod, Paabel, Knihv, Kukerpillid ja mitmed teised.

Sarnaselt eelmistele aastatele on ka tänavu 28.-31. juulil peetava festivali kavas üle 70 kontserdi, millele lisandub mitukümmend esinemist Rohelisel vabalaval ja tantsupõrandal. Samuti on huvilised oodatud maakonnakontsertidele, õpitubadesse, ööülikooli, regilaulupessa, muinasjututuppa, pillilaadale, käsitööhoovi ja filmiseanssidele.

Kontsertide täpne ajakava saab avalikuks aprillis, kui lisaks passidele tulevad Piletilevi vahendusel müügile ka päevapassid ja kontsertide üksikpiletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles