Jahimehed on sel hooajal küttinud 41 hunti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Jahimehed on novembriga alanud hundijahihooajal praeguseks küttinud 98 hundini suurendatud küttimislimiidist 41 isendit.

Nii Rapla- kui Harjumaa jahimehed on tabanud selle nädala seisuga kummaski maakonnas kaheksa hunti ja tohivad suurendatud limiidi kohaselt mõlemas maakonnas küttida veel kuus isendit. Järvamaa jahimehed on küttinud kuus looma, kuid suurendatud limiidi kohaselt on neil voli veel 11 hundi laskmiseks.

Viljandi- ja Võrumaa jahimehed on küttinud kummaski maakonnas kolm hunti ja tohivad mõlemas maakonnas lasta veel neli looma.

Jõgeva-, Põlva-, Pärnu-, Tartu-, Saare- ja Ida-Virumaa jahimehed on küttinud igas maakonnas kaks hunti ja Valgamaa kütid ühe hundi.

Ühtegi hunti pole tänavu lasknud veel Hiiu-, Lääne- ja Lääne-Virumaa jahimehed.

Keskkonnaagentuuri (KAUR) eluslooduse osakonna juhtivspetsialist Peep Männili sõnul on huntide arvukus eelmise aastaga võrreldes veidi langenud. «Võib arvata, et kümme protsenti. Ennustasime, et arvukus võib langeda ja tundub, et ongi vähemalt nii palju langenud,» lausus ta.

Hundi küttimislimiiti antakse alati kahes jaos ja tänavu novembri alguses oli see 67 looma, mida huntide arvukuse kohta andmete laekudes on praeguseks suurendatud 98-ni.

Möödunud hundijahihooajal kütiti Eestis kokku 101 looma, lisaks mõned loomad erilubade alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles