Pärnus läksid Läti taksojuht ja Soome turist sõidutasu pärast rüselema

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus hargnes esimesel jõulupühal vägivaldne konflikt Läti taksojuhi ja soomlasest kliendi vahel, kes ei suutnud pärast Riiast tulekut sõidutasus kokku leppida. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid ja otsustab, kas menetlust tuleks alustada või mitte.

Politsei- ja piirivalveameti tänases ööpäevainfos kirjeldatakse, kuidas eile kell 16.38 juhtus Pärnu linnas Suur Jõe 75 juures liiklusõnnetus, kus 42-aastane taksojuht lükkas pärast alkoholijoobes olnud 67-aastase kliendiga tekkinud arusaamatust viimase oma sõiduautost Renault Megane Scenic välja ja sõitis üle sõiduteele kukkunud mehe jala.

Meeste vahel tekkis arusaamatus teenuse tasumise osas, taksojuht lükkas kliendi seisvast taksost välja, too kukkus sõiduteele ning takso lahkus sündmuskohalt. Lahkumisel sõitis takso üle sõiduteele kukkunud mehe jala. Kiirabi toimetas kannatanu Pärnu haiglasse kontrolli.

Selgub, et tegu oli Soome ja Läti kodanikega. Soome kodanik oli võtnud Riiast takso, et sõita Pärnusse.

PPA pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul selgus kohale jõudes, et kliendil sõidu eest maksmiseks raha ei ole ja tekkis vaidlus taksojuhiga. Kuna klient muutus praegustel andmetel agressiivseks, otsustas taksojuht ta välja visata. Klient kukkus sõiduteele ning lahkumise käigus sõitis taksojuht üle mehe jala.

«Taksos toimunud kerge rüseluse käigu kukkus taksosse kliendi rahakott, mille politsei talle tagastas. Hetkel on kõik juhtunu asjaolud veel selgitamisel ning täpse pildi tekkides otsustatakse ka menetluse alustamine või mittealustamine. Taksos viibinud klient viidi tervisekontrolliks haiglasse, kus tal tuvastati kergemad põrutused ja ta lubati kodusele ravile,» lisas Gonjak.

Pärnus eile taksojuhina tööl olnud Gunnar Proover rääkis Postimehele, et võttis juhtumisi sama Soome kodaniku peale õhtul hiljem Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonna juurest ja sõidutas ta peatuspaika Kurgo Villas. Tellimuse haigla EMO juurde sai ta kella 7-8 ajal õhtul. «Ta oli veel piisavalt purjus sel hetkel, ma ei kujuta ette, kui purjus ta võis veel enne seda olla,» meenutas Proover.

Soome kodanik oli Riia linnas oma bussigrupist maha jäänud, mistõttu võttis Riiast takso, et sõita Pärnusse. Kokku lepiti 100-euroses tasus. «Mina sain tema jutust aru, et pigem ei olnud neil rahaasjad korras. Tema jutust jäi selline mulje, et taksojuht küsis rohkem raha kui nad alguses kokku leppisid. Mees ütles, et autos ei olnud näha ka taksomeetrit, kus arve jookseb,» rääkis Proover.

Prooverile näis, et soomlane õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud. «Temaga oli kõik korras. Tasku oli tal pabereid täis, eks talle tehti uuringuid. Tal oli lihtsalt nördimus. Jalast ülesõitmisest rääkis ta võib-olla korra, aga see, kuidas teda püüti petta, sellest rääkis ta terve tee,» rääkis taksojuht.

Soomlane küsis Prooveri sõnul ka temalt, kas tema ikka on aus taksojuht. Proover rahustas mehe maha ja nad jõudsid kenasti kohale. «Soovis maksta jootraha, millest keeldusin. Hotelli administraator ütles, et selle mehega on olnud palju muret,» lisas Proover. Soomlane lahkus taksost omal jalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles