Jaapani uudisteagentuur: USA lubas Põhja-Korea terrorinimekirjast kustutada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esindaja desarmeerimiskõnelsutel Christopher Hill eelmisel nädalal Soulis.
USA esindaja desarmeerimiskõnelsutel Christopher Hill eelmisel nädalal Soulis. Foto: YOUNG HO/SIPA/YOUNG HO/SIPA

Jaapani uudisteagentuuri kinnitusel lubasid USA esindajad, et Ühendriigid eemaldavad selle kuu jooksul Põhja-Korea terroristlike riikide nimistust.


Reuters vahendas Kyodo uudisteagentuuri teadet, milles anonüümseks jääda soovinud allikas kinnitas, et USA lubas Põhja-Korea terroristlike riikide nimekirjast kustutada.

Põhja-Korea katkestas eelmisel kuul desarmeerimiskõnelused, sest USA polnud riiki terroristlike riikide nimekirjast kustutanud. Kommunistlik riik nõustus tuumaprogrammi peatamisega, kui lääneriigid vastutasuna rahvusvahelised sanktsioonid lõpetavad.

Eelmisel nädalal külastas Põhja-Koread USA pealäbirääkija desarmeerimiskõnelustel, kuid pooled pole teema delikaatsusele viidates ametlikke tulemusi veel avaldanud.

USA ametnike kinnitusel oli Põhja-Korea provokatiivsete sammude eesmärk parandada oma positsiooni läbirääkimistel ja saada lääneriikidelt rohkem toetust.

Samal ajal teavitas kommunistliku riigi mereväejuhtkond avalikkust sellest, et Lõuna-Korea mereväe laevad rikuvad Kollases meres riigi territoriaalpiiri. Sõjaväe juhtkond hoiatas, et teravnenud suhted kahe Korea vahel võivad viia kokkupõrgeteni, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles