Fotod: metsas kõndinud naine jäi langetatud puu alla ja hukkus (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaal hukkus eile traagilises õnnetuses 53-aastane naine, kes jäi langetatud puu alla.

Lõuna prefektuuri teatel langetas Rõuge vallas Augli külas asuvas metsas 32-aastane mees puu, mille alla jäi metsa kõrval asuva tee peal kõndinud 53-aastane naine. Õnnetus juhtus 10.45 paiku. Naine hukkus sündmuskohal.

Külas elava Väino sõnul oli hukkunud Liivil kaks täiskasvanud poega ja elukaaslane, kirjutas Valgamaalane.

Augli külavanem Silvi Luha kinnitas, et hukkunud naine oli kohalik. «Ta oli tegelikult minu naaber,» märkis Luha, «ja oleme naabrid olnud kogu elu.»

Juhtunust ta kuigi palju kuulnud veel ei ole ega tea ka, kas puulangetaja oli mõne ettevõttega seotud. «Tean, et puu kukkus peale, aga ega rohkem ei teagi. Ei ole veel tema laste käest küsinud, sest see juhtum on liiga värske ja nende jaoks niigi suur tragöödia,» rääkis külavanem. «Hästi tore naine oli, väga abivalmis.» Luha teadis ka rääkida, et õnnetus oli juhtunud ennelõunal, teel koju.

Rõuge vallavanem Tiit Toots kuulis juhtunust eile päeval, kuid täpsemat informatsiooni pole temalgi. Tänasest viibib ta küll puhkusel, kuid hoiab siiski ühendust abivallavanemaga, kes peaks peagi rohkem infot saama.

Ka vallavanem teadis hukkunut hästi. «Oleme väike kogukond ja väikeses kogukonnas teavad kõik kõiki ja kõik hoiavad kokku. See õnnetus oli väga halbade juhuste kokkulangevus ja suur šokk kogu piirkonna jaoks,» ütles ta.

Nii traagilist õnnetust vallavanem varasemast ei mäleta. «Eks aeg-ajalt ole ikka metsatöödel olnud, et inimene on puud langetanud ja see on kuidagi halvasti kukkunud ja on õnnetus juhtunud, aga et keegi on teel kõndides puuga pihta saanud, seda ei ole ma kuulnud.»

Küsimusele, kas puulangetaja võis olla valla tellitud, vastas Toots, et valla hallata on kalmistud ja pargid, kuhu ohtlike puude langetajaid tellitakse, aga kes eile seal külas parajasti puid langetas, seda ta öelda ei osanud.

Surma põhjustamine ettevaatamatusest
Lõuna Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Riita Serikova sõnul algatas politsei hukkunud naise surma asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest ja mille eest võidakse karistada kuni kolmeaastase vangistusega.  

«Menetluse praeguses staadiumis on alust arvata, et kannatanu hukkumine on põhjustatud  ettevaatamatusest raietööde tegemisel,» märkis Serikova. Täpsemat informatsiooni pole juhtumi värskuse tõttu võimalik kommenteerida ning täpsemad asjaolud selgitab uurimine. 

 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles