ERSO direktori konkursile on laekunud kaheksa avaldust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kultuuriministeeriumisse oli kolmapäeva lõunaks laekunud kaheka kandideerimisavaldust Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) uue direktori ametikohale.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt ütles Postimees.ee´le, et ministeerium ootab ära ka neljapäevase posti ning seejärel alustatakse dokumentide läbivaatamist, millele järgneb vestlus kandidaatidega.

Kultuuriministeerium loodab ERSO uue direktori välja valida märtsi jooksul.

ERSO direktor vastutab orkestri kui riigi etendusasutuse töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas ERSO-le pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke. Olulisemaks ülesandeks on ERSO loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatud tegevuste elluviimine.

Kandideerimise eelduseks on riiklikult tunnustatud kõrgharidus, eelnev juhtimise kogemus, Eesti kultuuri- ja majanduselu hea tundmine, kahe võõrkeele oskus (soovitavalt inglise ja vene keel), hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus- ja analüüsivõime.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas Siitani ränkade juhtimisvigade tõttu 15. novembril ja määras orkestri direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi. Seejärel teatas oma tagasiastumisest ERSO kunstiline juht maestro Neeme Järvi.

Konflikt kultuuriministeeriumi ja ERSO vahel sai avalikkusele teatavaks 7. septembril, mil Siitan pöördus minister Jänese poole avaliku kirjaga, kuna minister polnud leidnud poole aasta jooksul kordagi võimalust Siitaniga kohtuda. Kirjas heitis Siitan ministrile ette orkestri keerulisse majanduslikku olukorda asetamist, vastukaaluks heitis minister Siitanile ette juhtimisvigu.

Jaanuaris vaidlustas Siitan enda vallandamise töövaidluskomisjonis, kuid pärast mõlema osapoole ärakuulamist andis viimane õiguse siiski kultuuriministeeriumile, leides, et Siitaniga töölepingu lõpetamine oli põhjendatud ja õiguspärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles