Purjuspäi kolm inimest surnuks sõitnud poiss läheb aastateks vangi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Viru maakohus mõistis täna lühimenetluse korras neljaks aastaks vangi 17-aastase Arturi, kes kaks ja pool aastat tagasi istus Ida-Virumaal purjuspäi oma tuttavale kuuluva auto rooli ja sõitis kolm inimest surnuks.

Kohus mõistis poisile karistuseks kuus aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati kolmandiku võrra neljale aastale, teatas Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen Postimees.ee´le.

Süüdistuse kohaselt istus Artur 2008. aasta 28. oktoobril kella 21.20 paiku Ida-Virumaal Kohtla vallas Mäetaguse - Kohtla-Järve tee 5. kilomeetril purjuspäi autorooli, kusjuures poisil puudus mootorsõiduki juhtimisõigus. Lisaks olid nii tema kui ka kaks kaasreisijat nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitamata.

Valesti valitud kiiruse tõttu ei tulnud Artur autojuhtimisega toime ning selle tulemusel lendas auto teelt välja vasakule kraavi ja põrkas autokatusega vastu puud. Kaks tagaistmel olnud reisijat surid kohapeal, kolmas reisija, kes oli kinnitatud turvavööga, suri traumade tagajärjel haiglas aasta hiljem novembris.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil palus prokurör tunnistada Artur süüdi mootorsõiduki liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest, mille tagajärjel hukkus kolm inimest, ning mõista talle liitkaristuseks neli aastat vangistust.

Artur ise süüd ei tunnistanud.

Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles