Valitsus kinnitas õpetajate miinimumpalga tõusu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus kinnitas täna määruse, mille järgi tõuseb õpetajate miinimumpalk praeguselt 958 eurolt jaanuaris 1000 ja septembris 1050 euroni.

Õpetajate keskmise palga lubab riigieelarveline lisaraha tõsta aasta esimesel poolel vähemalt 1200 ja sügisel 1260 euroni, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi sõnul on kahel korral toimuv tõus vajalik kindlustamaks, et õpetajate töötasu kasvab tunduvalt kiiremini Eesti keskmisest palgast. «Nii üldharidus- kui ka kutsekoolide ja lasteaiaõpetajate tempokamat palgatõusu on vaja, et motiveerida häid õpetajaid koolis püsima ning noori õpetajakutset valima. Kokku suureneb õpetajate töötasu alammäär võrreldes lõppeva aastaga pea 10 protsenti,» ütles ta.

2017. aasta riigieelarves on riigi-, kohalike omavalitsuste ning eraüldhariduskoolide õpetajate tööjõukuludeks ette nähtud 18 miljonit eurot rohkem kui sel aastal, lisaks kasvab ka kutseõppeasutuste õpetajate palk.

Eraldi võtab ministeerium aasta alguses fookussesse lasteaiaõpetajate palgad ning jaanuaris töötatakse välja lasteaiaõpetajate palgakasvu motiveerimise põhimõtted, teatas ministeerium. Valitsuse tegevusprogrammi üks eesmärke on aidata omavalitsustel tõsta lasteaiaõpetajate töötasud vähemalt kooliõpetajate palga alammäärani. Veebruariks töötab ministeerium välja ka omavalitsuste ja tugispetsialistide toetamise põhimõtted, et parandada lastele ja noortele vajalike tugiteenuste kättesaadavust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles