Riigikogu ööistungile kulus pea 3500 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu eelmise aasta lõpus võib opositsioon ka nüüd korraldada muudatuste vastu protestimiseks ööistungeid.
Nagu eelmise aasta lõpus võib opositsioon ka nüüd korraldada muudatuste vastu protestimiseks ööistungeid. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogus kahe nädala eest uue koalitsiooni kiiruga kokku pandud maksupaketi teisel lugemisel opositsiooni venitamise tõttu toimunud ööistung läks riigikogu kantseleile maksma pea 3500 eurot.

Riigikogu pressiteenistuse andmetel maksti istungeid teenindanud riigikogu kantselei teenistujatele ületundide eest kokku 3441,24 eurot. Kokku sai lisatasu 19 inimest.

Maksupaketi teine lugemine algas 15. detsembri õhtul ja kestis terve öö, sest opositsioon palus enamiku eelnõule esitatud 157 muudatusettepanekust läbi hääletada ja võttis hääletuste eel ka 10-minutilisi vaheaegu. Venitamistaktika kasutamisega soovis opositsioon juhtida nende hinnangul ebasobivatele ja kiirustades tehtud muudatustele tähelepanu.

Eelnõu teise lugemise lõpetas parlament järgmise päeva ennelõunal ja 19. detsembril toimunud erakorralisel istungjärgul võeti muudatused vastu. Koalitsioonifraktsioonide esindajad nentisid enne eelnõu lõpphääletust, et muudatused sündisid kiirustades, kuid ütlesid, et kiirustamise tingis vähem kui kuu aega tagasi toimunud valitsuse vahetus ja soov alustada oma poliitika elluviimist juba tulevast aastast.

President Kersti Kaljulaid kuulutas maksupaketi opositsioonilise Reformierakonna ja mitme huvigrupi vastuseisust hoolimata välja eelmisel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles