Viru vangla pantvangidraama lõppes õnnelikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla
Viru Vangla Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna võtsid kinnipeetavad Viru vanglas pantvangi töötaja, kes vabastati veidi enne kella nelja.


Justiitsministeeriumi pressiesindaja Mart Siilivask ütles Postimees.ee'le, et kaks vangi võtsid kell 13.52 pantvangi kinnipidamisasutuse pedagoogi.

«Vangla ja politsei lahendasid olukorra kell 15.59. Pantvangil ei ole vigastusi ning mõlemad pantvangivõtjad saadi kätte elusalt,» ütles Siilivask.

Ida ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk lisas, et on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb pantvangi võtmist.

Luuk täpsustas, et ehkki olukorra lahendamiseks kasutati jõudu, ei saanud ka vangistajad vigastada.

Vangla juures sündmuste käiku jälginud Erik Kalda ajalehest Põhjarannik ütles Postimees.ee'le, et politseinikud piirasid kriisi ajaks kinnipidamiskoha sisse ning sulgesid kõik sissepääsud.

Kella 16 paiku saabus eriüksus, kes valmistus juba sisenemiseks, ent siis saabus teade olukorra lahenemisest. Pääslad avati taas ning lahkuda said ka kriisi ajaks vangla territooriumile lõksu jäänud inimesed, kes olid tulnud kinnipeetavaid külastama.

Mida pantvangivõtjad nõudsid, pole seni teada.

Tänavu valminud Viru vangla avati kevadel. Esimesed kinnipeetavad saabusid vanglasse aprillis Murru ja Tallinna vanglast.

Vangla direktor Edvard Remsel kinnitas toona, et tegemist on Eesti parima ja kõige turvalisema vanglaga.

Remsel ütles toona, et nüüdisaegses vanglas on arvestatud näiteks kinnipeetavate liikumise piiramisega välisterritooriumil. «Võimalikult palju on liikumisi viidud sisse galeriidesse ja jalutamiskatustele, et tagada julgeolek ja turvalisus,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles