Siim Kallas: mind häirib siiani, kuidas presidendivalimised lõpuks lahenesid (32)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna auesimees Siim Kallas
Reformierakonna auesimees Siim Kallas Foto: Liis Treimann

Reformierakonna auesimees, suvine presidendikandidaat Siim Kallas nentis «Aktuaalse kaamera» aastat kokku võtvas erisaates, et kuigi ta ei ole pettunud presidendiks mittesaamise pärast, häirib teda endiselt, kuidas presidendivalimised lõpuks lahenesid.

«Ma olen kogu aeg öelnud, et see, et mind ei valitud, ei ole pettumuse allikas ega põhjus, sest poliitikas on paratamatu, et kui sa mingisse kampaaniasse lähed, pead arvestama, et võib-olla ei võida. Aga mis mind siiamaani häirib ja ma ei kavatse kunagi mainimata jätta, on see, kuidas see asi ikkagi lõpuks lahenes,» tõdes ta saates, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ja siis poliitilised otsustajad ehmatasid sellest kampaaniast niivõrd ära, tulid kokku ja täieliku tagatoa tingimustes otsustasid määrata ametisse ühe kandidaadi. Ei mingeid valimisi enam, ei mingeid valijamehi, ei mitte midagi enam. See on minu arvates viga, mida Eesti demokraatias ei oleks tohtinud juhtuda,» ütles Kallas.

Kallas on seda meelt, et lihtsaim viis oleks muuta seadust nii, et kehtetud sedelid arvesse ei läheks.

Pikemalt saab lugeda ERRi uudisteportaalis.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles