Lux Express jätkab reisijate teenindamist Peterburi liinidel (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Express.
Lux Express. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile peatas Venemaa piirivalve Soome-Vene piiril igapäevaseid Helsingi-Peterburi liinireise teinud Lux Expressi bussid, olukorra ajutiseks lahendamiseks korraldab ettevõte reisijate vedu asendusbussidega.

Vene ametivõimud peatasid eile õhtul ajutiselt Lux Express Gruppi kuuluva Venemaa ettevõtte ZAO Evrolains rahvusvaheliste vedude litsentsi Helsingi-Peterburi ja Tallinna-Peterburi liinidel. Esialgseks põhjenduseks tõid ametivõimud mõningad puudused ettevõtte tegevuses.

«Mõni aeg tagasi saime tõepoolest ettekirjutuse väiksemate puuduste kohta meie teenuses ning nende lahendamise tähtajaks oli määratud kolm kuud,» tunnistas Lux Expressi müügijuht Sander Lõhmus.

«Vastav akt sai meie esindaja poolt allkirjastatud möödunud aasta 26. detsembril,» lisas ta. Tema kinnitusel ei takistanud aga puudused kvaliteetse ja ohutu reisiteenuse pakkumist.

Rahvusvaheliste vedude litsentsi peatamine tuli ettevõttele üllatusena ja sellest ei olnud Lõhmuse kinnitusel keegi neile ka eelnevalt teada andnud. «Meil on äärmiselt kahju tekkinud olukorra pärast ja palume reisijate käest vabandust. Teeme kõik endast sõltuva, et kõrvaldada puudused kiireimas korras,» sõnas Lõhmus.

Ebamugavused ja hilinemised

Seoses bussi kinnipidamisega tekkis eile viivitus Helsingist väljunud busside sõidugraafikus. Bussides viibis kokku 270 reisijat, kellest valdav enamus on Venemaa kodanikud. Lux Express lubas, et reisijatele leitakse võimalikult kiire asendusreisi võimalus ja nad toimetatakse sihtkohta esimesel võimalusel.

Ettevõtte kinnitusel osa reisijaid juba jõudis eile õhtul omal käel reisisihtkohta või suunas Lux Express nad ümber Venemaale sõitvatele rongidele või teiste ettevõtete bussidele. Neile reisijatele, kes ei leidnud reisi jätkamiseks võimalust, pakuti majutust.

Täna teatas Lux Express, et ettevõte jätkab reisijate teenindamist Helsingi-Peterburi ja Tallinna-Peterburi liinidel. Olukorra ajutiseks lahendamiseks korraldatakse reisijate vedu asendusbussidega, kuid seoses sellega võib tekkida reisijatele ebamugavusi piiri ületamisel ja hilinemisi busside sõidugraafikutes.

Helsingi-Peterburi liinil pakub Lux Express reisijatele asendusbusse ja alternatiivseid võimalusi sihtkohta jõudmiseks.

«Kõikide reisijate äravedu on meie jaoks prioriteet number üks. Selle nimel töötavad praegu kõik meie töötajad, kes otsivad reisijatele parimaid lahendusi,» kinnitas Lõhmus.

Varem pole probleeme olnud

Lõhmus ütles eile õhtul, et ettevõttel puudub veel täpne info busside peatamise põhjuste kohta. «Meile teadaolevalt ei ole Lux Expressil Venemaal bussiteenuse osutamiseks praegu ühtki takistust – liiniluba on olemas ja selle väidetav puudumine või tühistamine tuli meile täieliku üllatusena.»

Lõhmuse sõnul teeb olukorra kiire lahendamise keeruliseks asjaolu, et Venemaal on riigipühad. «Hetkel ei ole meil õnnestunud Venemaa ametnikelt ametlikku selgitust või vastust oma päringutele saada. Kunagi varem ei ole meil selliseid probleeme tekkinud,» kinnitas Lõhmus.

Litsentsi ajutine peatamine puudutab vaid ZAO Evrolains busse ja ei puuduta Tallinna-Peterburi teenindavaid Lux Express Estonia busse. Lux Expressiga reisijad saavad oma reisioperaatorit kontrollida ostetud piletilt.

ZAO Evrolains teenindab Helsingi-Peterburi marsruudil kolm väljumist päevas ja Tallinna-Peterburi liinil viis väljumist päevas.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles