Jaanuar toob krõbedad külmakraadid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm Virumaal.
Külm ilm Virumaal. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigi Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud jaanuar krõbeda pakasega ja vaid üksikutel päeval tõuseb õhutemperatuur -7 kraadini.

Prognoosi järgi tuleb jaanuarikuu keskmine õhutemperatuur normist madalam, norm on -0,7 kuni -5,2 kraadi. Sademeid on jällegi normi piires ehk 37 ja 62 millimeetri vahel.

Jätkuvalt liiguvad Atlandilt aktiivsed tsüklonid Norra merele, kuid sealt edasi kulgeb nende teekond üle Läänemere kagusse ja seejärel itta. Sedakorda mööduvad need meist lõuna poolt.

Tuul pöördub kirdesse ja põhja ja aitab kaasa arktilise külma saabumisele meie aladele. Ilm püsib suurema osa jaanuarist külm, vaid üksikutel päevadel tõuseb õhutemperatuur -4 kuni -7 kraadi, saarte rannikul on ilm pehmem.

Krõbeda külma toob meile kas Soomes või Venemaal püsiv kõrgrõhuala, mis ei lase läänepoolseid tsükloneid Läänemerelt kaugemale. Aeg-ajalt sajab lund, kuid sajuhulgad on enamasti kas mõõdukad või väikesed. Kuu lõpus taastub lääne- ja edelavool ning ilm läheb tuulisemaks ja soojemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles