Lörtsised ja libedad teelõigud põhjustavad ohtlikke liiklusolukordi

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusolud. Lumine tee. Tuisk.
Liiklusolud. Lumine tee. Tuisk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sõidetavus riigiteedel on küll hea, kuid piirkonniti sajab lund ning tuleb arvestada lörtsiste ja miinuspoolel oleva teepinna temperatuuri tõttu paiguti libedate lõikudega.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul on politsei täheldanud viimaste päevade jooksul rohkem liiklusõnnetusi. Täna kella 10 paiku juhtus õnnetus Harku vallas Ilmandu külas, kus esialgsetel andmetel mööda Tilgu teed Klooga maantee suunas liikunud sõiduauto Honda, mida juhtis juhtimisõigust omav naine, kaotas juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Muraste poole liikunud veoautoga Fiat.

Roolis oli juhtimisõigust omav mees. Kokkupõrke tulemusena paiskus sõiduauto Honda teelt välja paremale. Sündmuskohalt toimetati haiglasse Honda juht.

llmaprognooside kohaselt teeolud lähitundidel oluliselt ei muutu.

«Libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel ja mujal. Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks,» hoiatab maanteeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles