Bajuk: ma ei tahtnud neid tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk kohtus.
Vjatšeslav Bajuk kohtus. Foto: Liis Treimann

Kurikamõrvades süüdistatav Vjatšeslav Bajuk ütles täna kohtus, et ta ei soovinud inimesi tappa ja tegemist oli suure arusaamatusega - Bajuki rünnakute tagajärjel suri 34-aastane meteoroloog Krista Odakivi ja sai vigastada 33-aastase naine, kelle elu suutsid meedikud päästa.

Bajuki sõnul pidas ta Krista Odakivi alguses üldse meheks.

Bajuk rääkis kohtus, et saatuslikule päevale eelneval õhtul hakkas ta vanalinna erinevates baarides jooma ja tarvitas alkoholi rohkelt. Kui ta hakkas varahommikul, kui baarid olid suletud, autosse minema, nägi ta, et keegi on masinal rehvi tühjaks lasknud.

Samuti märkas Bajuk enda sõnul inimesi lahkumas. Mees arvas, et need ongi isikud, kes rehvi tühjaks lasid. Ta võttis masinast kurika ja järgnes neile. Parki jõudes eemaldus seltskonnast üks inimene ja Bajuk otsustas talle järgneda.

Mehe sõnul lähenes ta Odakivile selja tagant, kuid ta pilk oli joobe tõttu ähmane. Samuti tundus Bajukile äkki, et lähistel põõsastes on liikumist ja mees arvas, et rünnata võidakse hoopis teda.

Odakivi kurikaga lüües ei teadnud Bajuk enda väitel, et tegemist on naisega. Sellest sai ta aru alles siis, kui naine pärast mõnda lööki pikali vajus.

Bajuki sõnul lahkus ta naise juurest ja arvas, et Odakiviga on kõik korra, sest naine hingeldas.

Odakivi juures lahkus Bajuk seetõttu, et ta soovis inimesed, kes auto kallal tegutsesid, siiski tabada.

Seltskonna avastas ta enda sõnul uuesti Toompeale viivate treppide alguses. Bajuki sõnul vaadati sealt teda sealt ja ta arvas, et need ongi need inimesed. Mehe selgituste kohaselt üritas ta seal olnud naist käega eemale lükata, kuid sellest tekkis konflikt - seejärel ta lõi naist, kuid ei soovinud teda vigastada.

Pärast seda läks Bajuk minema, sest inimesi, keda ta taga ajas, ta enam ei näinud. Mees läks autosse magama ja järgmisel päeval oli tal pohmell.

Bajuk väitis, et ta mõtles mitmel korral ennast üles anda, kuid ei suutnud seda teha. Samuti üritas ta väidetavalt korra enesetappu, kuid abikaasa segas selle ära.

Süüdistus

Põhja ringkonnaprokuratuur on Bajuki kuritegude kohta kokku pannud seitse toimikut kriminaalasja materjale.

Süüdistuskokkuvõtte järgi tungis Bajuk meteoroloog Krista Odakivile selja tagant kallale 2009. aasta 23. novembri hommikul ajavahemikus 7.20–7.45. Bajuk tekitas naisele rohkeid luumurde ja jättis ohvri maha lebama, pidades teda surnuks. Odakivi suri peavigastustest tekkinud tüsistustesse siiski alles hiljem haiglas.

Teine kallaletung Toompeale viivate treppide alguses toimus süüdistuse kohaselt samal hommikul kella 7.45–7.53 ajal ja seekord jäi tapatöö lõpuni viimata vaid seetõttu, et toimuvale sattusid peale kaks koolitüdrukut, mispeale kallaletungija kurikat maha jättes minema jooksis.

Bajukile süüks pandav vägistamiskatse leidis aset 2010. aasta 1. jaanuaril Kloogal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles