Riigikohtu kriminaalkolleegiumi juhiks sai Saale Laos

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saale Laos
Saale Laos Foto: Peeter Langovits / Postimees

Alates 1. jaanuarist asus riigikohtu kriminaalkolleegiumi juhina tööle Saale Laos, kes on töötanud aastaid õiguskantsleri nõunikuna ja erinevatel ametikohtadel justiitsministeeriumis karistusõiguse ja karistuspoliitika valdkonnas.

Senine kolleegiumi esimees Hannes Kiris jätkab kriminaalkolleegiumi liikmena, teatas riigikohus.

Riigikohtu kriminaalkolleegiumisse kuulub kuus kohtunikku, kümme nõunikku ja üks konsultant. Kolleegiumi esimees korraldab kolleegiumi tööd ning kuulub riigikohtu juhtkonda.

Saale Laos lõpetas 1996. aastal cum laude Tartu ülikooli õigusteaduskonna, 2000. aastal omandas ta magister iuris cum laude teaduskraadi Tartu ülikoolis. Saale Laos asus riigikohtunikuna tööle 2014. aasta märtsis.

Enne riigikohtu liikmeks saamist töötas ta seitse aastat õiguskantsleri nõunikuna ja kümme aastat Justiitsministeeriumis karistusõiguse ja karistuspoliitika valdkonnas. Saale Laos on osalenud karistusseadustiku eriosa eelnõu väljatöötamisel, kriminaalmenetluse seadustiku eelnõu menetlemisel riigikogus ning juhtinud karistusseadustiku ja kriminaalmenetluse rakendamise seaduse eelnõude väljatöötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles