Üürivõlglasest kunstnik tõstetakse tänavale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna vanalinn jääb ühe koloriitse tegelase võrra vaesemaks, sest kohtutäitur tõstab neljapäeval poliitaktivistist kunstniku Neeme Lalli üürivõla tõttu välja tema Laia tänava ateljeest, kus kunstnik on viimased 14 aastat töötanud ja elanud.

Aastal 2003 sai Lall linnalt üürile ateljeepinna Lai tänav 11 esimesel korrusel tingimusega, et seal on avatud ateljee, kuhu inimesed saavad sisse astuda ja kunstnikuga otse suhelda. Pikka aega asi toimiski, kuid paari aasta eest sulges ateljee külastajatele uksed ning siis hakkas tekkima ka üürivõlg, mis on nüüdseks kasvanud üle 15 000 euro. «Närvid ei pidanud vastu,» ütles kunstnik selgituseks.

Lall on tuntud kui Keskerakonna ja eriti just Edgar Savisaare äge toetaja ning meeleavaldustel osaleja. Tema viimane aktsioon oli iga nädal toimunud protestimiitingute seeria riigiprokuratuuri ees, kus nõuti Savisaare kriminaalasja lõpetamist. Tollest ajast seisab ateljee esikus peaaegu elusuuruses Savisaare siluett, kõhul prohvetlik kiri: «Järgmine võid olla sina!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles