Riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe pole otsustanud uueks ametiajaks kandideerimist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe
Maria Alajõe Foto: Õhtuleht

Riigikogu kantselei on välja kuulutanud konkursi uue direktori leidmiseks alates juulikuust. Praegune kantselei direktor Maria Alajõe pole veel otsustanud, kas kandideerib ka uueks ametiajaks.

Riigikogu kodu- ja töökorra seadus näeb ette Riigikogu Kantselei direktori valimise avaliku konkurssi korras viieks aastaks. 

Alajõe märkis, et tema ametiaeg lõpeb käesoleva aasta juulis, mistõttu ka konkurss välja kuulutati. 

«Nii nagu teistelgi võimalikel kandidaatidel on minulgi  aega otsuse langetamiseks 25. jaanuarini,» vastas Alajõe küsimusele, kas ta kandideerib uueks ametiajaks

Kantselei direktori ülesanne on kantselei töö korraldamine ja juhtimine, strateegia ja eesmärkide välja töötamine ja elluviimine. Direktori ametikohal töötamise eeltingimuseks on riigisaladusele juurdepääsu õiguse omamine. Konkursi võitnud kandidaat nimetatakse ametisse riigikogu juhatuse otsusega pärast vastava juurdepääsuloa saamist.

Konkursi viib läbi Fontes PMP, kandideerimise tähtaeg on 25. jaanuar. Teenistusse asumise aeg on 15. juuli 2017 ja teenistustähtaeg on viis aastat. Riigikogu kantselei direktori põhipalga suurus on vahemikus 3800 – 4500 eurot.

Konkursi tingimustega saab tutvuda kantselei kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles