Mihhail Stalnuhhin hakkas lastekirjanikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin.
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Liis Treimann

Ida-Virumaalt riigikokku valitud Mihhail Stalnuhhinil ilmus kirjastuses Argo 25 lühijuttu sisaldav lasteraamat «Kuidas karta, kui üldse hirmu pole ehk Pööningulood», kirjutab Põhjarannik.

Tegu on esimese raamatuga lastele mõeldud sarjast ja kuna raamatud ilmuvad nii eesti- kui ka venekeelsetena, leiab autor, et tema lasteraamatuid on hea kasutada keeleõppes.

Stalnuhhini sõnul lähtus ta kirjutades eelkõige sellest, et õpikus oli vaja läbivat kangelaste paari. «Peategelased peavad olema lastele lähedased ja arusaadavad. Enamik nendest lugudest on elust võetud ja lastega aset leidnud. Aga et kergemini väikese lugejani jõuda, on peategelasteks kassipoeg ja kutsikas,» paljastab autor telgitaguseid.

Stalnuhhini enda lapsed on juba täiskasvanud, aga ta on lugusid leidnud ka sõprade laste elust. «Kuidas karta...» näeb hea välja ka tänu vahvatele illustratsioonidele, mille autor on Anna Ring, kes lõpetas mullu kunstikooli ja kelle diplomitöö võlus kirjastuse Argo rahvast. Eesti keelde on raamatu tõlkinud Helle Tiisväli ja autor on tõlkega väga rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles