Sõru-Triigi liinil sõitev praam seisis masinarikke tõttu keset merd (8)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subsea Seven Sõru sadamasse jõudmas.
Subsea Seven Sõru sadamasse jõudmas. Foto: Hergo Tasuja

Sõru-Triigi liinil sõitev reisilaev Subsea Seven seisis masinarikke tõttu tunde keset Soela väina. Läheduses olnud kalalaeva abiga puksiiriti praam 30 inimesega pardal lõpuks Sõru sadamasse.

Laeva kapten ütles kella 11.25 ajal Postimehele, et parvlaev seisab Hiiumaa ja Saaremaa vahel. «Peamasinal on tehniline rike ja praegu ei saa me omal jõul liikuda,» sõnas ta. Kui kaua võib rikke kõrvaldamine aega võtta, ei osanud ta ennelõunal öelda. «Varsti tuleb meile üks kalalaev appi ja viib meid sadamasse,» lisas ta.

Tegelikult hakkasid jamad pihta juba paar tundi varem. Sellest teavitas laeva opereerimisega tegelev Kihnu Veeteed kohe ka majandusministeeriumi. «Informeerin teid asjaolust, et täna kell 9.07 toimus parvlaeval Subsea 7 tehniline rike, mille tagajärjel puudub laeval elektrivool ja peamasin ei tööta. Laev triivis viie miili kaugusele Sõru sadamast,» seisis kirjas.

«Laevale suundub appi kalalaev Amazon, kes pukseerib laeva Sõru sadamasse. Amazon jõuab kohale 13.15. Reisijad ja laev ohus ei ole. Pardal on 26 reisijat, neli meeskonnaliiget ja 16 sõidukit. Liini töö jätkumise stsenaariumist informeerin teid kohe, kui elektririkke ulatus tuvastatud,» oli sõnum ministeeriumile.

Töömehed olid sadamas ootamas

Kalalaev jõudis merel hätta sattunud laevani pisut enne kella 14. Sõru sadamapoe müüja kirjeldas, kuidas nägi kalalaeva varem sadamast mööda kihutamas, et reisilaevale appi jõuda.

Subsea Seven jõudis Amazoni abiga pärast vintsutusi lõpuks Sõru sadamasse kella 15.45 ajal. Praami sadamasse toimetamine võttis kalalaeval aega ligi kaks tundi. Sadamas ootasid laeva juba ka töömehed, et hakata keset merd üles öelnud elektrisüsteemi korda tegema.

Laevale oli vastu tellitud ka 26-kohaline buss, et reisijad saaksid sinna sooja minna seniks kuni laevale taas elektri sisse saab. Nimelt ei saanud ilma elektrita ka aparelli alla lasta.

Kihnu Veeteede kodulehe andmeil on täna seoses tehniliste probleemidega tühistatud reisiparvlaev Subsea Seven väljumised kell 15.30 Sõrust ja kell 17 Triigist.

Subsea Seven Sõru sadamasse jõudmas. / Hergo Tasuja / 
Subsea Seven Sõru sadamasse jõudmas. / Hergo Tasuja / Foto: Hergo Tasuja / Hiiu Leht
Foto: marinetraffic.com / kuvatõmmis
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles