Piiripatrull lõppes hädakutsega (6)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuse helikopterisõidu ajal haaras Postimehe fotograafilt hetkeks kaamera ka siseministeeriumi kantsler, kelle tehtud pilt oli igati lehekõlblik.
Hommikuse helikopterisõidu ajal haaras Postimehe fotograafilt hetkeks kaamera ka siseministeeriumi kantsler, kelle tehtud pilt oli igati lehekõlblik. Foto: Lauri Lugna

Kui keegi väidab, et ministrite ringreisid stiilis «härra minister asju vaatamas» on mõttetud, et mitte öelda riigi raha raiskamine, siis siseminister Andres Anvelti eilse kagupiiril käigu kohta nii kindlasti öelda ei saa. Nimelt tuli samal ajal, mil minister kaaskonnaga politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalga kopteriga Luhamaa piiripunktist naasis, Piirisaarelt teade: raske terviserikkega inimene vajab abi.

Kuna tegu oli kõrgeima prioriteediga tervisealase väljakutsega, tuli haige saarelt ära tuua jalamaid. Üks võimalus oli ta tuua üle Peipsi järve hõljukiga ja siis reanimobiiliga Tartusse Maarjamõisa haiglasse, mis võtab tunde. Teine võimalus oli saata kopter mitmesaja kilomeetri kauguselt Tallinnast.

Kuna inimese elu vajas päästmist ja Anvelt pidi nagunii Tartus peatuma, otsustati, et seesama kopter saadetaksegi Piirissaarde. Pole teada, kas selle inimese elu suudeti päästa, kuid igal juhul tehti tema aitamiseks maksimum.

Samal ajal tutvustati Anveltile Lõuna häirekeskuse töökorraldust ja ruume, kus töötavad päästjad, tuletõrjujad, demineerijad ja hädaabikõnedele vastavad inimesed kõik koos. Ekskursioonil panid Anvelt ja siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna proovile oma võimed päästjate liutorul, mida mööda häire korral teiselt korruselt esimesele laskutakse. Mõlemad jõudsid esimesele korrusele tervena.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles