ERR.ee: endise vanglajuhi sõnul poleks vangidele autot ja raha antud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla endine direktor Toomas Malva.
Tallinna vangla endine direktor Toomas Malva. Foto: Liis Treimann

Viru vanglas täna sotsiaaltöötaja pantvangi võtnud kaks kinnipeetavat nõudsid põgenemiseks raha ja autot, mis on endise Tallinna vangla direktori Toomas Malva sõnul utoopiline, teatasid

ERR Uudised

.

«Ma arvan, et kui see oli reaalne soov, siis nad elavad teises maailmas. Üldjuhul ma ei usu, et keegi oleks sellist nõudmist selliselt ka täitnud,» ütles «Aktuaalsele kaamerale» endine vanglate relvastatud eriüksuse juht Malva.

Nii võib arvata, et kohe-kohe vabanema pidanud varguste eest süüdi mõistetud kahe noore mehe viis taolisele teele hoopis soov kuritegelikus maailmas autoriteeti võita.

Suure tõenäosusega olid noormehed pedagoogiga ruumis kolmekesi, sest täiendavat turvat sotsiaaltöötajale kasutatakse vaid kõrgema riskiga kinnipeetavate puhul.

Reeglina üritatakse taolised kriisid lahendada läbirääkimiste teel ja nii ka täna, kui Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikule oli appi sõitmas veel Eesti ainus, Põhja politseiprefektuuri juures töötav kogemustega läbirääkijate grupp. Õnneks ei läinud seekord vaja ei nende ega samuti kohale sõitnud K-komando abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles