Prokuratuur saatis kohtusse kelmustes ja võltsimises süüdistavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petturid saadeti kohtu alla
Petturid saadeti kohtu alla Foto: SCANPIX

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles kolme inimest süüdistatakse kokku 43 võltsimise ja kelmuse episoodis ning ühte pettuse teel saadud vara omandamises.

27-aastast Laurit ja 19-aastast Ilonat süüdistatakse volikirjade võltsimises ja koos 43-aastase Rauliga võltsitud volikirjade kasutamises kliendilepingute sõlmimiseks.

Erinevate ettevõtete esindustes üle Eesti sõlmitud lepingute alusel omandasid petturid teenusega liitumisel tasuta või järelmaksuga pakutavaid seadmeid nagu sülearvutid, monitorid ja digiboksid.

Samuti sõlmisid nad süüdistuse kohaselt rendilepinguid erinevate seadmete kasutamiseks. Seadmed müüdi aga edasi ja teenuste või seadmete eest ei tasutud.

Veel peteti teiste isikute nimel välja kütust, telliti kataloogist kaupu jmt.

Pettustega tekitati kannatanutele kahju kokku üle 23 000 euro ulatuses.

Lisaks süüdistatakse 43-aastast Andrust väljapetetud vara omandamises.

Kahte süüdistatavat on ka varem kriminaalkorras karistatud.

Grupi poolt suures ulatuses toime pandud kelmuse eest võib kohus süüdimõistmisel karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Dokumendi võltsimise eest näeb seadus ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse, võltsitud dokumendi kasutamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise eest võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kriminaalasja menetles Lääne prefektuur, uurimist juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles