Noormehi süüdistatakse alaealiste jootmises

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua viin.
Laua viin. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kaks 19-aastast noormeest, keda süüdistatakse alaealiste kallutamises alkoholi pruukimisele.

Tänavu juulis otsustasid kaks noormeest hakata Assamalla külas pidutsema. Selleks osteti 24 0,33-liitrist purki A Le Coq Premium õlut, kaks pooleliitrist Laua viina ja 1,5-liitrine pudel Gini, kirjutas Virumaa Teataja.

Noormehed olid teadlikud, et külla tulevad alaealised, kes ei tohi alkoholi juua. Sellest hoolimata pruugiti seda koos 14-17-aastaste lastega.

 

Väike-Maarja valla konstaabli Airika-Helle Kriisa sõnul tuleb alaealistega vesteldes sageli välja, et nende hinnangul ei saa korralik pidu toimuda alkoholita ja alkohol on peo loomulik osa.



Lapsed ise ei mõtle või kipuvad unustama, et hea sõber, kes neile alkoholi ostis, võib saada tunduvalt rangema karistuse kui nemad alkoholi pruukimise eest.



«Alkoholijoobes alaealised panevad sageli toime kuritegusid või võivad ise nende ohvriks langeda,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna prokuröri abi Silvi Pass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles