Pasta di Diablo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Neljale kuni kuuele

Kui miski suu vett jooksma ajab, siis terava mekiga ning mahlaste krevettidega “kuratlik” pasta. Proovi krevettide asemel ka kanapaladega.

400 g sulatatud ning vedelikust nõrutatud külmutatud krevette (suuri või väikeseid või sama palju ribadeks lõigatud kanafileed)
1 tl tšillihelbeid või 1/3 tl tšillipulbrit või 1 terve punane tšillikaun, hakitud, seemned eemaldatud
6 sl oliiviõli
½–¾ dl konjakit või brändit
10 purustatud küüslauguküünt (ära kogusest ehmu )
pool tl suhkrut
2 purki nõrutatud ja hakitud konservtomateid
2,5 dl kuiva valget veini (Sauvignon Blanc sobib kenasti)
1 dl vahukoort
pool dl hakitud lehtpeterselli
soovi korral pool dl kappareid
400–500 lumaconi või linguini pastat

Kuumuta korralik pann tulikuumaks (kana puhul võid kasutada lihtsalt kuuma panni). Sega kausis kokku 2 tl õli ning pool tšillikogusest. Lase krevettidel (või kanal) pisut aega selles marineerida. Heida krevetid siis kuumale pannile (hoolitse, et nad enam-vähem ühe kihina oleksid). Pärast 30 sekundit, kui krevetid on ühelt poolt kenasti pruunikad, tõsta pann tulelt ning pööra kogu kraamil teine külg. Kalla juurde konjak, oota paar sekundit ning süüta pannitäis korraks tikuga põlema (seda tegevust nimetatakse flambeerimiseks). Ole ettevaatlik, et ripsmed-kulmud alles jääksid ning pliidipealne õhupuhastaja ei töötaks. (Soomes muide saab suur osa tulekahjudest alguse just nimelt rasvapritsmetega küllastunud töötavatest pliidipealsetest õhupuhastajatest.) Raputa panni, kuni leek kustub. Niimoodi põleb alkohol roast välja ja toitu saad muretult pakkuda ka lastele.
Vala pannitäis kaussi ootama.
Madalda pliidiplaadi temperatuuri. Prae 3 sl õlis 3 sl purustatud küüslauku, kuni kogu kraam on küps, pisut värvi saanud, kuid mitte päris pruunistunud. Lisa pannile ülejäänud tšilli, suhkur, tomatid ning vein. Keeda madalal tulel u 10 minutit. Kalla juurde krevetid, ülejäänud küüslauk, petersell ja soovi korral kapparid. Enne serveerimist vala juurde vahukoor. Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi ning serveeri kastmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles