Preemia parteidele: ärimehed tegid vastutasuks otsuste eest hiigelannetuse (32)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetused erakondadele
Annetused erakondadele Foto: graafika: Alari Paluots

Vahetult enne aastavahetust sündis Eesti erakondade rahastamises pretsedent, kui kaheksa suurettevõtjat annetasid üheskoos parteidele 800 000 eurot. Raha on nende väitel tänutäheks kauaoodatud otsuste eest Eesti iibeprobleemi leevendamisel.

See on teema, millest erakondade esimehed ise rääkida ei taha. Ka suurannetuse teinud ärimeeste omavahelisel kokkuleppel selgitab loo asjaolusid ainult projekti eestvedaja, Bigbanki üks omanikke Parvel Pruunsild. Ta tunnistab, et suurannetusel oli mõju paljulapselise pere toetuse otsustavale tõstmisele.

Postimehe andmetel tegid detsembri lõpus 100 000 euro suuruse annetuse Bigbanki omanikud Parvel Pruunsild ja Vahur Voll, suurärimees ja Postimehe omanik Margus Linnamäe, LHV Grupi üks omanikke Heldur Meerits, Nortali juht Priit Alamäe, Skype’i asutaja Jaan Tallinn, Vestman Grupi suuromanik Aivar Berzin ja ACE Logistics Groupi omanik Karli Lambot.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles