Siim Raiest saab presidendi kantselei uus direktor

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Raie.
Siim Raie. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla käskkirjale nimetada Vabariigi Presidendi Kantselei direktoriks Siim Raie, senine Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor.

«Mul on hea meel, et Siim Raie võttis vastu ettepaneku tulla avalikku teenistusse ning olen kindel, et tema kogemustest ja teadmistest on meile palju kasu,» ütles president Ilves. «Tegemist on sotsiaalse närvi ja ühiskonda hästi mõistva inimesega, kes on end tõestanud ka tugeva juhina,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja riigipea sõnu.

Kiviõli 1. keskkooli ja siis Estonian Business Schooli lõpetanud Siim Raie on oktoobrist 1995 töötanud Eesti Kaubandus-Tööstuskojas, alates 2002. aasta sügisest peadirektorina.

Siim Raie kuulub Eesti Standardikeskus MTÜ, Riigikaitse Edendamise SA, Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise SA Kredex, Kutsekvalifikatsiooni SA (Kutsekoda), Avatud Eesti Fondi ja Terve Eesti SA juhatusse või nõukogusse. Samuti on ta Euroopa Kaubanduskodade Assotsiatsiooni (Eurochambres) direktorite nõukogu ja eelarvekomitee liige, Läänemeremaade Kaubanduskodade Assotsiatsiooni (BCCA) presiidiumi liige, Muinsuskaitse Nõukogu ja Riikliku Statistikanõukogu liige ning kuulub Läänemeremaade Nõukogu ettevõtlusnõustajate gruppi.

Teda on autasustatud Eesti, Portugali, Belgia ja Läti riiklike teenetemärkidega. Võõrkeeltest valdab ta inglise, saksa ja vene keelt.

Siim Raie asub presidendi kantselei direktori ametisse 21. märtsil. Kantselei eelmine direktor Rainer Saks töötab alates 10. veebruarist teabeameti peadirektorina.

Raie alustas tööd kaubanduskojas 1995. aastal reklaamimüügi agendina ning töötas erinevatel positsioonidel kuni peadirektoriks nimetamiseni 2002. aastal. Lisaks on ta osalenud kaubanduskoja sidusorganisatsioonide ning rahvusvaheliste ettevõtlusliitude juhtorganite töös, samuti osaleb mitmete mittetulundusorganisatsioonide juhtimisel, teatas koja pressiesindaja.

«Töö kaubanduskojas on olnud ääretult huvitav ning andnud võimaluse osaleda ainulaadsetes ettevõtmistes nagu ettevalmistused Eesti ühinemiseks Euroopa Liidu ja eurotsooniga, ekspordi ja ettevõtlusõppe arendamine ning algatus «Talendid koju!». Ettevõtjate huvide esindamine majanduskeskkonna kujundamisel on andnud hea arusaama riigi toimimisest. Olen väga tänulik kaubanduskoja juhatusele ja liikmetele pikaajalise usalduse eest ning uhke tublide kolleegide üle, kellega aastaid koos olen töötanud,» sõnas Raie.

«Siim on kaubanduskoja kõige pikaaegsem peadirektor. Ja see, et kultuuritegelased oma koja asutamisel eeskujuks just kaubandus-tööstuskoja tõid, on paljuski Siimu teene,» ütles kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman.

Koja peadirektori kohuseid asub täitma Mait Palts, senine poliitikakujundamise- ja õigusosakonna juhataja. Palts töötab kaubanduskojas 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles