Ratase kinnitusel ei kujunda Toom Eesti välispoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Yana Toom.
Jüri Ratas ja Yana Toom. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Keskerakonda kuuluva peaministri Jüri Ratase kinnitusel ei kujunda tema erakonnakaaslasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom Eesti välispoliitikat.

«Yana Toom on Euroopa Parlamenti valitud viimastel Euroopa Parlamendi valimistel. Kui te küsite, kas mina isiklikult sinna (toim - Süüriasse) oleksin läinud, siis ei, ma ei oleks läinud selle delegatsiooniga sinna mitte mingil juhul,» ütles Ratas riigikogu infotunnis.

«Minu teada ta käis seal kui Euroopa Parlamendi saadik, kuhu ta on saanud rahva mandaadi. Mis asju ta seal täpselt tegi ja arutas, minul ei ole rohkem infot, kui on ajakirjanduses olnud,» lisas Ratas.

«Minu teada on Yana Toom ise öelnud, et ta ei kujunda Eesti välispoliitikat, seda teevad teised instantsid, ja tal on selles osas täielikult õigus. Teiseks, ega ta ei kujunda ka välispoliitilisi suundasid Eesti Keskerakonna osas,» toonitas Ratas.

«Ma arvan, et sõbralikud suhted diktaatori ja täna Süüria liidriga kellelegi au ei tee ja ma ei pea seda õigeks,» rõhutas peaminister ning kinnitas, et mõistab Süüria presidendi Bashar al-Assadi, Venemaa ja ka Iraani tegevuse rängalt hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles