PPA andis mullu välja üle 7500 relvaloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Registreerimata relvad politseis. Pilt on illustreeriv
Registreerimata relvad politseis. Pilt on illustreeriv Foto: Postimees/Scanpix

Möödunud aastal andis politsei- ja piirivalveamet (PPA) välja 7528 relvaluba, neist 64 juriidilisele isikule.

Relvalubadest suur osa taotleti uuesti aegumise tõttu. Aastatel 2015 ja 2014 aastal anti välja vastavalt 8201 ja 10 338 relvaluba, ütles PPA pressiesindaja Seiko Kuik.

Läinud aastal väljatati 3437 soetamisluba, aasta varem 3430. Paralleelrelvalubasid väljastati mullu 522, aastal 2015 aga 464.

Eelmise aasta 8. jaanuari seisuga oli relvaregistris arvel ligi 67 000 relva, tänavu 4. jaanuari seisuga oli neid üle 68 000. «Osaliselt mõjutab relvade soetamist ka majanduse käekäik. Kõige rohkem relvalubasid taotlevad eraisikud jahipidamiseks, laskespordiga tegelemiseks ning enese ja vara kaitseks,» selgitas Kuik.

«Numbreid käsitledes tuleb tähele panna, et kui inimese relvakandmisluba aegub ja talle väljastatakse uus luba, siis see läheb statistikasse kirja uue väljastatud loana. Samuti väljastatakse uus relvaluba juhul, kui inimene soetab uue relva või müüb relvaloale kantud relva,» toonitas Kuik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles