Gaasirünnak Harkus osutus väljamõeldiseks (5)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvasalvestised näitavad vaid Harku keskuse koridoris toimuvat. Kinnipeetava toas väidetavalt toimunud gaasirünnaku asjaolud tuli selgitada välistavate asjaolude abil.
Turvasalvestised näitavad vaid Harku keskuse koridoris toimuvat. Kinnipeetava toas väidetavalt toimunud gaasirünnaku asjaolud tuli selgitada välistavate asjaolude abil. Foto: Politsei

Politsei värskelt lõppenud sisejuurdlus nendib, et 15 Harku kinnipidamiskeskuse välismaalasest asuka ühisavaldus, nagu kasutanuks politsei detsembri alguses toimunud nn mässu käigus pisargaasi, lähtus teadlikest valedest.

Et ükski asjaosalistest ise pisargaasi kasutamist ei näinud, lükkas sisekontrolli uurimine selle kasutamise kinnipidamiskeskuses ümber mitmete välistavate asjaolude abil.

Põhiargumentideks on siin Harku keskuse turvasalvestised ja arstide hilisem hinnang kannatanute seisukorrale, mis ei viita üheski aspektis pisargaasist tekkinud terviseprobleemidele. Siseruumides gaasitamise korral olnuks need ilmingud vältimatud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles