Keskkonnaministeerium: väited raiest looduskaitsealadel ei vasta tõele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets
Mets Foto: Margus Ansu

Keskkonnaministeeriumi kinnitusel ei vasta tõele kodanikuliikumise Eesti Metsa Abiks väide, et raiutud on looduskaitsele lubatud aladel.

Keskkonnaministeeriumi töörühmas arutatud analüüsis kaardistati võimalusi, et katta laane- ja salumetsade range kaitse puudujääle ehk võtta salumetsi rangema kaitse alla või täiendavalt uusi alasid kaitse alla, teatas ministeerium.

Analüüsi kohaselt on Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) majandusmetsade salumetsadest 37 protsenti alla 20-aastased. Ühtegi piirangut nende metsade majandamiseks pole olnud, mistõttu ei saa väita, et on raiutud looduskaitsele lubatud alasid.

Neljapäeval töörühma kohtumisel osalesid keskkonnaagentuuri ja keskkonnaameti spetsialistid, Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli teadlased, keskkonnaministeeriumi metsaosakonna ja looduskaitse osakonna spetsialistid ning RMK ja keskkonnaühenduste koja esindajad.

Töögrupis jõuti järeldusele, et võimalused puudujääkide katmiseks riigimaadel on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles