Uudis Saaremaale rajatavast tuumajäätmete tehasest osutus valeks (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Eesti meedias reede hommikul levinud teave, justkui oleks Saaremaa ärimeestel plaan ehitada tuumajäätmete külmutamise tehas, osutus libauudiseks ning tegelikult sellist plaani kellelgi ei ole.

Neljapäeval saatis Saarte Hääl eelinfo korras meediaväljaannetele kokkuvõtte oma reedel ilmuvast loost, millest lähtub, justkui plaaniksid kaks Saaremaa ärimeest rajada tuumajäätmete külmutamistehase.

BNS pöördus neljapäeval Saarte Hääle mainitud ärimeeste poole, kes eitasid igasuguseid selliseid plaane. Samuti suhtles BNS Saarte Hääle esindajaga, kes ütles, et lugu sai kirjutatud, näitamaks ärimeestele, et ajakirjanikele ei ole mõtet igasugust jama ajada. Samuti mainis Saarte Hääle esindaja, et lehe juhtkiri selgitab kõik.

Juhtkirjas on tehase rajamisest kirjutatud tingivas kõneviisis ning leht resümeerib, et sellist tehast ei tule Kudjapele kunagi. «Küll on kahju, et täna ei ole 1. aprill,» seisab juhtkirjas.

«[Ettevõtjad] ei irvita ainult ajakirjaniku üle. Paraku naeruvääristavad ettevõtjad kogu Kudjape kogukonda, kohaliku omavalitsuse töötajaid, laiemalt kõiki Saaremaa elanikke,» teatas leht.

Saarte Hääl avaldas täna sotsiaalmeedias ajakirjaniku ja ettevõtja vahelise kirjavahetuse, millest leht sai inspiratsiooni libauudise avaldamiseks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles